Μάριος Τσαγκαρόπουλος - Κτηνίατρος | Aγίου Λαζάρου 103 - Ζάκυνθος
Τηλ: 26950 49488 & 26950 45155 - Κινητό: 6944 920 878 - E-mail: martsag@otenet.gr

Εκπαίδευση

Εκπαίδευση σκύλου - Animal Zante

Η αξία ενός εκπαιδευμένου σκύλου είναι αναμφισβήτητη σε σχέση με ένα μη εκπαιδευμένο, τόσο ως προς τη χρησιμότητά του όσο και ως προς την άνεση χειρισμών από πλευράς ιδιοκτήτη.

Παρέχουμε βασική εκπαίδευση αλλά και πιο εξειδικευμένα μαθήματα σωματοφυλακής και επίθεσης.

Η διαδικασία εκπαίδευσης σκύλων

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ο σκύλος μαθαίνει τις παρακάτω δέκα εντολές.

 1. ΠΑΜΕ Ο σκύλος περπατάει κατά προτίμηση στο αριστερό μέρος, χωρίς να τραβάει το λουρί. Σταματάει όταν σταματάμε, ξεκινάει όταν ξεκινάμε.
 2. ΚΑΤΣΕ Ο σκύλος που είναι δίπλα σας κάθεται στα πίσω πόδια του.
 3. ΚΑΤΩ Ο σκύλος κάθεται κάτω με τα πίσω πόδια μαζεμένα και τα μπροστινά απλωμένα.
 4. ΜΕΙΝΕ Ο σκύλος μένει στη θέση «κάτω» ενώ απομακρυνόμαστε από αυτόν μέχρι μια απόσταση 15m και πάντα σε σημείο που να μπορεί να μας βλέπει ο σκύλος.
 5. ΠΕΣΕ Ο σκύλος από τη θέση «κάτω» ξαπλώνει στο δεξί μέρος με τον ιδιοκτήτη πάντα δίπλα.
 6. ΕΛΑ Ο σκύλος έρχεται από μια λογική απόσταση κοντά στον ιδιοκτήτη του (καλό είναι τους πρώτους μήνες να δίνεται πάντα ανταμοιβή).Traiining - Animal Zante
 7. ΠΗΔΑ Ο σκύλος πηδάει ένα εμπόδιο π.χ. ένα χαντάκι που βρίσκεται στην πορεία του. Συνήθως το ίδιο εμπόδιο περνάει και ο ιδιοκτήτης για να συνεχίσουν τη βόλτα τους.
 8. UP(ΑΠ) Το σκυλί πηδά και ανεβαίνει επίπεδο λογικού ύψους π.χ. πορτ-μπαγκαζ αυτοκινήτου.
 9. ΜΕΣΑ Το σκυλί μπαίνει στο σπίτι του ή το κλουβί του.
 10. ΑΡΝΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ Το σκυλί δεν τρώει φαγητό που βρίσκει στο δρόμο ή του δίνει ένας άγνωστος στο χέρι.

Video από εκπαιδεύομενα σκυλιά

Doberman Training 1 Doberman Training 2
Εκπαίδευση σκύλου - Animal Zante

 

Η εκπαίδευση του σκύλου μόνου του διαρκεί 30 μέρες. Ακολουθούν άλλες 10 μέρες επαναλήψεων παρουσία και του ιδιοκτήτη. Τέλος, αφού ο ιδιοκτήτης πάρει το σκύλο του, θα ακολουθήσουν άλλα δυο τριήμερα όπου ο σκύλος θα επιστρέψει στο χώρο εκπαίδευσης για διόρθωση τυχόν σφαλμάτων που θα προκύψουν στην πορεία.

 

 

Σμβουλές σχετικά με την εκπαίδευση

Traiining - Animal Zante
 1. Ένα άτομο από την οικογένεια δίνει τις εντολές.
 2. Οι δέκα λέξεις που χρησιμοποιούνται για τις εντολές, χρησιμοποιούνται μόνο από το άτομο που είναι αρμόδιο να δίνει εντολές, και ακολουθούνται πάντα από την εκτέλεσή τους.
 3. Ποτέ άλλο συγγενικό η φιλικό άτομο δεν χρησιμοποιεί τις λέξεις αυτές των εντολών για κανένα λόγο.
 4. Ο σκύλος βγαίνει βόλτα με τον ιδιοκτήτη του πάντα με τη χρήση λουριού.
 5. Ο ιδιοκτήτης αρχίζει να πηγαίνει βόλτα το σκύλο πρώτα σε πιο ερημικές περιοχές και όταν έχει μάθει αρκετά τις εντολές τότε πηγαίνει σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.
 6. Ποτέ σε ένα σκυλί που είναι δεμένο ή είναι μέσα στο κλουβί του δεν στεκόμαστε μπροστά του και δίνουμε εντολές. Πάντα το αφήνουμε ελεύθερο για 15 λεπτά και μετά το δένουμε με το λουρί και προχωράμε στις εντολές.
 7. Το καλύτερο είναι το σκυλί να βγαίνει για βόλτα νηστικό. Στο γυρισμό του βάζεις το φαγητό μέσα στο σπίτι και δίνεις την εντολή «μέσα».
 8. Μέρα που δεν αισθάνεστε καλά, μη βγάζετε το σκυλί βόλτα. Σύντομα θα του μεταφέρετε την κακή διάθεση που θα εκφραστεί σε ανυπακοή.
 9. Traiining - Animal Zante
 10. Ποτέ μη δώσεις κάποια εντολή στο σκυλί και καταλήξει να τραυματιστεί, να φοβηθεί υπερβολικά ή να απειληθεί έντονα. Το σκυλί δεν θα  ξαναεκτελέσει την εντολή.
 11. Στη διάρκεια της εβδομάδας τουλάχιστον 3 φορές πρέπει το σκυλί να επαναλαμβάνει τις εντολές, διαφορετικά αρχίζει να τις ξεχνάει.
 12. Μην ξεχνάτε ότι τα σκυλιά δεν είναι ρομπότ. Δεν μαθαίνουν όλα το ίδιο καλά και το ίδιο γρήγορα. Το καθένα θέλει το χρόνο του και την προσπάθειά του.
 13. Η βόλτα με τον ιδιοκτήτη δεν είναι μόνο εκτέλεση εντολών, είναι και παιχνίδι και ελέυθερος χρόνος όπου το σκυλί κάνει ότι το ευχαριστεί.