Μάριος Τσαγκαρόπουλος - Κτηνίατρος | Aγίου Λαζάρου 103 - Ζάκυνθος
Τηλ: 26950 49488 & 26950 45155 - Κινητό: 6944 920 878 - E-mail: martsag@otenet.gr

Ποιμενικός Καυκάσου

Σκύλος με μεγάλη αυτοεκτίμηση, γνωρίζει πολύ καλά τη δύναμή του, χρησιμοποιεί μεγάλη εξυπνάδα για να αξιολογήσει την κατάσταση με μια προσεκτική ματιά.

Δουλειά του είναι η προστασία. Η ράτσα από φυσικού της είναι δύσπιστη προς τους ξένους και τις αλλαγές. Έχουν ανεξάρτητη σκέψη σε βαθμό ώστε να εκτελούν την εργασία τους χωρίς να παίρνουν οδηγίες.

Το δέσιμο με αλυσίδες μπορεί να τους προκαλέσει σύγχυση και άσχημη επιθετικότητα γι΄αυτό δεν συνιστάται για τους σκύλους αυτής της ράτσας.

Απαιτείται βασική εκπαίδευση, σωστή ανατροφή από κουτάβι και καλή κοινωνικοποίηση, Τυχόν ανάρμοστη και επιθετική συμπεριφορά προς τα μέλη της οικογενείας πρέπει να διορθώνεται με αποφασιστικότητα και σταθερότητα.

Είναι σκύλοι που δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι με την μπάλα, χρειάζονται όμως αρκετή άσκηση, άρα θέλουν μεγάλες εκτάσεις για να ζούν και να φυλάνε και είναι ακατάλληλα για διαμερίσματα.

Μορφολογικά είναι σκύλος με κεφάλι πλατύ και δυνατά οστά, μύτη μεγάλη πλατιά μαύρη, μουσούδα μικρότερη από το μέτωπο, πλατύ στέρνο, ύψος ακρωμίου όχι λιγότερο απο 65εκ στο αρσενικό και 62εκ στο θηλυκό, πλάτη μυώδες και πλατιά, τρίχωμα φυσικό τραχύ με ιδιαίτερο ανεπτυγμένο και πιο ανοιχτόχρωμο εσωτερικό τρίχωμα, χρώμα διάφορες αποχρώσεις του γκρίζου, πυρόξανθπ, καφέ μπορεί να έχει ρίγες ή άσπρες και μαύρες βούλες και σωματικό βάρος 50-65 κιλα.

Γενικά ένασ σκύλος που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες έμπειρους , με δυνατότητα σωστής ανατροφής, κοινωνικοποίησης, πειθαρχίας και ικανότητα γρήγορης αντίληψης, πιθανού προβλήματος συμπεριφοράς ώστε να αποταθεί σε ειδικούς εκπαιδευτές ώστε να διορθωθεί έγκαιρα και επαγγελματικά.